joi, 8 octombrie 2009

Despre trafic

(raspuns la http://khris.ro/index.php/10/2009/reprezinta-confiscarea-masinilor-o-solutie-pentru-reducerea-numarului-accidentelor-rutiere-nu-cred/comment-page-1/#comment-22120 )

Nu stiu de unde ai tras concluzia ca exista o legatura directa intre infrastructura si numarul de accidente. Daca e o ipoteza pe care o confirmi cu graficul de mai sus cred ca te inseli. Acel grafic poate avea mai multe cauze, poate unele mai importante decat infrastructura. O analiza statistica a corelatiei pe care incerci sa o propui poate demonstra mai bine, daca doresti te rog sa ne o prezinti (cred ca o faci mai repede decat mine).

Un mic argument: avem 2 autostrazi - chiar asa cum sunt - se apropie destul de mult din cele din afara. Dar cand se intampla un accident sau se blocheaza la Cernavoda, de ce oare la noi se umple si banda de urgenta iar in afara nu ? Sau de ce atunci cand depasesc (si am 120 km/h) vine altul in spatele meu la 1,5 m si da si flash-uri ? Aici se vede ca infrastructura nu este cauza accidentelor.

Drumuri avem, chiar prea multe as zice. Ce nu avem:

- o analiza de fluenta a traficului (sa nu poti face stanga in 5 m de la autostrada daca nu ai banda speciala - sute din spatele tau vor fi incetiniti. Ex. Intrarea in Buc de pe A1) ; Sau de ce intr-o intersectie care are pasaj avem si semafoare ?? Ex. in Buc, Lujerului.

-semnalizare suficienta (mai ales prin indicatoare; plus ca am vazut cazuri in care depasirea e permisa in cazuri vizibilitate de 100 m, dar interzisa cand ai 300 m)

-soferi care sa se gandeasca la fluenta si siguranta traficului (scolile nu sunt obligate sa ii pregateasca pentru asa ceva)

Sunt de acord ca punctul de amenda (!!!) sa se calculeze procent din venit. Este Fiscul pregatit sa evite ascunderea veniturilor si sa ofere valoarea lor (care? cea de pe anul trecut sau de pe luna trecuta) ?

(Te duci la ghiseu sau pe internet, dai CNP-ul sau un alt cod fiscal (de preferat) si iti apare ce amenda ai de platit. De cautat ar fi o solutie in care sa stii ce amenda ai de platit inainte de a merge la ghiseu, eventual chiar daca nu ai internet).

Sunt de acord ca ridicarea masinii nu e o solutie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu